18. Na polícií

… a tak som ráno sadol za volant a odviezol chalanov na políciu.

Peťo pred úradníčkou za stolíkom rozhadzuje rukami – nohami a dušuje sa, že je nevinný. Kameň by sa nad ním zľutoval. Také jednoduché to ale nebude. Polícia mu doklady vráti, ale na rozhodnutie má 30 dní! To si robia srandu, toľko času teda fakt nemáme!

Filip Tomášek nad celou situáciou len neveriacky krúti hlavou. Na svojej Babete zatiaľ precestoval celú Ukrainu a časť Ruska, ale toto ešte nezažil. Radi by sme s ním predebatovali celý deň, ale toľko času nemáme. Po rýchlom obede si navzájom prajeme veľa šťastia a utekáme vybavovať.

Na polícií sa medzitým pohli ľady – vodičák by mohol byť už zajtra, Peťo však musí hneď potom opustiť krajinu … alebo sa tak aspoň tváriť.

Peťo ma naviguje k hotelu na okraji mesta, má vraj pre nás prekvapenie. A tým je, za všetky tie útrapy, sauna! Wellnes apartmán je na celý večer iba náš. Z radosťou sa venujeme poteniu, až dokým nás pani upratovačka nemilosrdne nepresťahuje na noc do inej izby. Nuž, Gruzínsko…

Je ráno, Peťo víťazoslávne kráča z polície a v rukách drží svoje živobytie – vodičský preukaz. Zaobišlo sa to bez pokuty, za to však so zákazom šoférovania v Gruzínsku na 3 roky. Stačilo sľúbiť že okamžite opustí krajinu a ako dôkaz priniesť letenku. Peťo však ten let do Budapešti už asi nestihne. Radšej vraj pôjde ďalej s nami.

1 Comments

Pridaj komentár